Skip to main content

Archived: Waar sprookjes en dromen uitkomen… Elfia!

FIona samen met haar 4 draakjes op Elfia bij kasteel Haarzuilens
foto: Aime Streefkerk

Dit jaar was ik voor de derde keer op Elfia bij kasteel Haarzuilens. Dit bijzondere fantasy-festival is een grote inspiratiebron voor mij. Zo veel mensen hebben zo enorm veel energie en creativiteit in hun kostuums gestoken. Het is prachtig om te zien en de sfeer is heerlijk. Zelf was ik deze keer vrij simpel gekleed. Ik had de licht gele middeleeuwse tuniek jurk aan, die ik ook tijdens het werken in het PreHistorisch Dorp draag. Daarop een ceintuur met daar aan een aantal buideltjes en mijn mesje. Op mijn hoofd droeg ik een wit dokkums kapje. Op mijn rug had ik een rugzak-mand van wilgentenen. Omdat het thema van Elfia dit jaar “Dragons and Druïds” is, heb ik deze keer een hele serie handgemaakte draken meegenomen. Een grote groen-blauwe moeder-draak stond op mijn rugzak-mand, met om haar heen (en over mij heen) drie kleine baby-draakjes in geel, rood en paars. Al deze wollen draken zijn gemaakt d.m.v. naaldvilten en ze hebben door het super dunne wol-vlies laagje transparante vleugels. Deze keer heb ik behoorlijk wat zijde verwerkt in de draakjes, waardoor ze een prachtige glans kregen in het zonlicht. Het was behoorlijk veel werk om ze te maken, maar het effect was super. En we hadden heel wat bekijks. De baby-draakjes zullen binnenkort via Etsy te koop zijn.

Fiona verzorgt haar draakjes nog even op de eerste dag van Elfia - Nooni Design

Viltsculpturen