Skip to main content

Kabouterhuisjes

Met de kleine kabouterhuisjes die ik maak, haal je je eigen sprookje in huis. Het is net alsof je een kaboutertje in je huis hebt wonen. Ze zijn er in verschillende vormen en formaten. Zo zijn er huisjes die je tegen een muur aan zet, zodat het net lijkt of er een kabouter in je eigen muur een huisje heeft gebouwd. Er is een uitkijktoren gemaakt van een hol boomstammetje met een takel waaraan een emmertje hangt (zodat de kabouter geen zware spullen naar boven hoeft te sjouwen). Voor de luxe kabouter is er een vrijstaand rond huisje met zolder en een uitgebreide tuin er om heen. Ook zijn er kleine huisjes, die je aan de muur op kunt hangen. Prachtig als nachtlampje op de gang, of als sfeerverlichting in je woonkamer. En kabouters wonen er graag!

De ingerichte huisjes (met hun bijzondere tuintjes er om heen) en torens zijn handgemaakt. Ook heb ik een aantal “ophang huisjes” Dit zijn raampjes die je aan de muur hangt, waardoor het net lijkt of er een kaboutertje in je muur woont. Alle huisjes zijn voorzien van warm gekleurde LED- lampjes. De deurtjes van de huisjes kunnen open en dicht gedaan worden waardoor er meer of minder licht naar buiten schijnt en je het interieur beter kunt bekijken.
De verlichting werkt op 3 penlight (AA) batterijen. Deze zitten in de onderkant van het huisje verwerkt. De ophang huisjes op 2 AA batterijen, welke aan de achterkant zitten. Ik adviseer het gebruik van oplaadbare batterijen, dit om het milieu zo min mogelijk te belasten. Huisjes worden zonder batterijen geleverd. Batterijen en bewoners zijn los verkrijgbaar.

Kijk gerust in mijn webshop welke huisjes ik nu te koop heb. De collectie is uniek en veranderd regelmatig. Mocht je op zoek zijn naar iets speciaals, kun je altijd contact met me opnemen voor een custom gemaakt huisje.