Skip to main content

Kaarten, prints en posters

Ik vind het niet alleen leuk om sprookjesachtige figuren zoals kabouters te maken, ik fotgrafeer ze ook graag op bijzondere plaatsen. Op deze foto’s zie je kabouters wandelend door de natuur, of varend op de zeilboot de ‘Esgid Bren’, welke is gemaakt van een houten klomp. Ik werd zelf zó blij van deze foto’s, dat ik besloot om er kaarten, prints en posters van te laten drukken. Deze zijn natuurlijk te koop in de webshop.

Liefde voor geschiedenis

Een voor mij heel speciale plek is het preHistorisch Dorp in Eindhoven. Hier werk ik in het kledingatelier en als publieksvrijwilliger in historische kleding. Ik laat er, samen met mijn collega’s, het publiek kennis maken met diverse textiel ambachten. Je kunt hierbij denken aan spinnen, weven en wol verven.

In hét openluchtmuseum van Eindhoven en Noord-Brabant beleef je het verleden door zelf op ontdekkingstocht te gaan. Onderweg ontmoet je historische bewoners van de prehistorie tot de late middeleeuwen. Luister naar hun spannende verhalen, leer met hen om oude ambachten zelf te doen en verwerf de vaardigheden die de wereld door de jaren heen vooruit hebben geholpen.

preHistorisch Dorp

Het moest er dus wel van komen: kabouters in een historische setting! Al eerder mocht ik er een paar wintersportende kabouters in de sneeuw fotograferen. Maar er begon een ideetje in mijn hoofd op te borrelen. En dat was: de liefde voor oude textiel ambachten, historische kleding en kabouters combineren. Deze liefde wil ik heel graag delen en overbrengen op (met name) kinderen. Daardoor ontstond het idee voor het maken van een kinderboek. Dit is een lang proces wat je (oa) kunt volgen via mijn Instagram. Het duurt nog even tot het boek helemaal af is, maar voor die tijd zullen er al wel kaarten te krijgen zijn met kabouters in een historische setting.