Skip to main content

Sprookjes figuren

Ik ben gek op sprookjes. Als kind schreef ik mijn eigen verhaaltjes en kon uren lang verdwalen in boeken. Daar zijn inmiddels sprookjes voor volwassenen bijgekomen, de fantasy boeken. Nu ik de mogelijkheid heb om sprookjes- en fantasyfiguren tot leven te wekken doe ik dat met heel veel liefde. Het is geen speelgoed voor kleine kinderen. Maar wel voor jong en oud om naar te kijken en weg te dromen in een magische wereld vol met kabouters, draakjes en elfjes.  Voor het maken van al mijn wezentjes gebruik ik zoveel mogelijk natuurlijke materialen zoals hout, wol, wolvilt en (bio) katoenen stoffen. Daarnaast hergebruik ik veel materialen zoals het leer van versleten laarzen en jassen, stof van oude kleding of onderdelen van spullen die anders weggegooid zouden worden.

Je vindt de door mij gemaakte sprookjeswezens in mijn webshop op Etsy.nl.

Kabouters

De reizigers met rugzak duffelbag door Nooni Design SprookjesKabouters maak ik in alle soorten en maten. Het groeiende volkje bestaat inmiddels al uit heel wat mannetjes en vrouwtjes. Elk kaboutertje ziet er anders uit en heeft zijn eigen karakter. Zo zijn er drie reizigers die de wijde wereld door trekken met hun rugzak en de wildste avonturen beleven op hun reis. Ook is er een kleine eekhoorn met de naam Brina (wat beschermer betekent) en haar kleine kaboutervriendje Cathasaigh (wat “hij die toekijkt” betekent). Het zijn echte natuur beschermers. Ze helpen alle dieren, insecten en planten in het bos wanneer deze hulp nodig hebben. Er is een creatieve kabouter die overal met zijn neus op zit om te kijken hoe de dingen gemaakt worden. Daarna gaat hij graag zelf aan de slag om de mooiste kunstwerkjes te ontwerpen en te maken. Net als de timmerman die klaar staat met zijn gereedschap om de prachtigste meubeltjes te maken. Een vrolijk zwaaiend oud vrouwtje met omslagdoek. Een kaboutervrouwtje die met haar mand op weg is naar het bos om beukennootjes te verzamelen. De fotograaf die de mooiste plaatjes maakt en de boekenwurm die alles leest wat hij maar te pakken kan krijgen. De tuinmannen met kruiwagen, schep en emmer die staan te popelen om elke tuin tot een paradijsje om te toveren. En niet te vergeten de (berg)beklimmer die met zijn touw en pikhouweel probeert overal bovenop te klimmen, omdat hij zo benieuwd is naar hoe het er daar uit ziet. En elke week komen er nieuwe kaboutertjes bij. Wil je ze allemaal zien? Je kunt ze bekijken in mijn foto overzicht.

 

Draken

Deze draakjes zijn gemaakt van wol om een metalen frame. Het frame is gemaakt van buigzaam metaaldraad. Hierdoor is het draakje in verschillende houdingen te zetten. Hier omheen komt wol, wat gevormd wordt door middel van naaldvilten. Na een laag ongekleurde basiswol krijgt het draakje een huid van zachte merino-wol in verschillende tinten. De ogen zijn van glas. Elk draakje is anders. sommige draakjes behoren tot natuur elementen. Zo is er een vuurdraakje, een bliksemdraakje en een bomendraakje.

Groen natuur draakje gemaakt door Nooni Design SprookjesBlauw bliksem draakje gemaakt door Nooni Design SprookjesVuur draakje staande op zijn achterpoten gemaakt door Nooni Design Sprookjes