Skip to main content

Archived: Kabouterhuisje voor een peuter

Afgelopen weekend vierden we de verjaardagen van mijn neefje en nichtje. Mijn neefje is helemaal gek van lampjes, stekkers en schakelaars. Een kabouterhuisje met lampjes leek me dus een uitermate geschikt cadeau. Maar ik moest deze keer wel een iets steviger model maken. Eentje bestand tegen de onderzoekende vingertjes van een jongetje van twee jaar. Dus ging ik aan de gang met een beukenhouten plank en wat restmaterialen zoals oa een leeg houten garen klosje en wat mooie stukjes overgebleven hout. Het huisje heeft vier (warme LED) lampjes. Een lampje vind je aan de buitenkant naast de voordeur, gemaakt van een plexiglas spoel. Een boven het bedje, gemaakt van een plastic sterrendoosje (welke ik aan de binnenkant geel verfde). Een lampje heb ik in het hout gefreesd boven de deur en afgedekt met beschilderd fineer. En als laatste is er een schemerlampje van een houten kraal met een plastic verfpotje.

Het huisje heb ik op een oude deksel gemonteerd. Hierin kon ik de elektra veilig weg werken en had ik ruimte genoeg voor vier schakelaars. Zo kan mijn neefje elk lampje afzonderlijk aan en uit doen. Om het huisje een tuintje te geven, schilderde ik de deksel groen en maakte ik met houtlijm en steengruis een tuinpad.

Het cadeau was een groot succes. Hier zie je het resultaat:

Speelhuisje voor peuter met lampjes door Nooni DesignHuisje voor peuter, voordeurHuisje voor peuter hallamp detail door Nooni DesignHuisje voor peuter met licht door Nooni Design

Speelgoed