Skip to main content

Archived: Holster voor een creativeling

Ingeborg hard aan het werk met het holster van Soundgirl Design om haar middelEen dierbare vriendin van me, Ingeborg Steenhorst, is een geweldige mode ontwerpster die veel muzikanten in haar klantenkring heeft. Dat betekent ook nogal eens op locatie werken en het kwam meer dan eens voor dat ze met een schaar in haar achterzak en spelden op haar broek gestoken rond liep. We grapten er wel eens over dat ze eigenlijk een holster zou moeten hebben waarin ze haar scharen (en andere accessoires) kwijt zou kunnen. Als (verlaat) verjaardagscadeautje besloot ik haar te verrassen en het holster in het echt te maken. Ik heb grijze canvas en zwart leer  gebruikt. De achterkant heb ik gevoerd met zwarte jeans. Langs de bovenrand heb ik naast een paar verborgen zakjes met ritsen, een aantal ringetjes bevestigd waar tasjes of zakjes aan bevestigd kunnen worden en aan de voorkant heb ik een haakje gemaakt waar haar backstage pas aan vastgemaakt kan worden als ze op locatie werkt. Het holster sluit aan de voorkant met een lekker grote metalen gesp. Als extraatje heb ik een speldenkussentje voor om haar pols gemaakt en een klein zakje met rits voor aan een van de ringetjes.

Een tweede holster is in de maak voor mezelf. Ik help Inge af en toe op locatie en werk zo nu en dan voor mezelf ook buiten de deur dan is een holster als deze toch wel heel handig :)

Holster zijaanzicht rechterkant door Soundgirl DesignHolster zijaanzicht links door Soundgirl DesignIngeborg Steenhorst showt de custom-made holster

Naaien Recycle