Skip to main content

Kabouterhuisjes

Rond kabouterhuisje met tuin en zolder, een van Nooni Designs huisjesMet de kleine kabouterhuisjes die ik maak, haal je je eigen sprookje in huis. Het is net alsof je een kaboutertje in je huis hebt wonen. Ze zijn er in verschillende vormen en formaten. Zo zijn er huisjes die je tegen een muur aan zet, zodat het net lijkt of er een kabouter in je eigen muur een huisje heeft gebouwd. Er is een uitkijktoren gemaakt van een hol boomstammetje met een takel waaraan een emmertje hangt (zodat de kabouter geen zware spullen naar boven hoeft te sjouwen). Voor de luxe kabouter is er een vrijstaand rond huisje met zolder en een uitgebreide tuin er om heen. Binnenkort zul je hier ook kleine huisjes vinden die je aan de muur op kunt hangen. Prachtig als nachtlampje op de gang, of als sfeerverlichting in je woonkamer. En kabouters wonen er graag!

Uitkijktoren, kaboutertoren een van Nooni Designs kabouterhuisjesDe ingerichte huisjes (met hun bijzondere tuintjes er om heen) en torens zijn handgemaakt. Alle huisjes zijn voorzien van warm gekleurde LED- lampjes. Voor de lampjes bij de voordeur van de kabouterhuisjes heb ik voor een aantal huisjes handgemaakte glazen lampenkapjes in de vorm van een bloempje gebruikt. In de tuintjes vind je bij een aantal huisjes glazen paddenstoeltjes of pompoentjes in een moestuintje. Deze bloemen-lampenkapjes, paddenstoeltjes en pompoentjes werden in opdracht gemaakt door Iris Francissen. Zij maakt o.a. prachtige prachtige glas-elfjes.  Als grote fan van haar werk ben ik erg blij dat ze een aantal dingen voor mij heeft willen maken. Haar Etsy shop vind je hier: www.etsy.com/shop/Glaskralen

De deurtjes van de huisjes kunnen open en dicht gedaan worden waardoor er meer of minder licht naar buiten schijnt en je het interieur beter kunt bekijken.
De verlichting werkt op 3 penlight (AA) batterijen. Deze zitten in de onderkant van het huisje verwerkt. Ik adviseer het gebruik van oplaadbare batterijen, dit om het milieu zo min mogelijk te belasten. Huisjes worden zonder batterijen geleverd. Batterijen en bewoners zijn los verkrijgbaar.

Nachtlichtje, kabouterhuisjes door Nooni Design