Skip to main content

Archived: Recycling en tassen

Update: Ik heb besloten door te gaan met het maken van tassen onder de naam “Bag That Banner“. Wil je hier meer over weten? Neem gerust een kijkje op de website.

———

Ik houd van de aarde en haar prachtige natuur en kan best verdrietig worden als ik zie hoe achteloos en onvoorzichtig we er mee om gaan. Op mijn handen blijven zitten als ik naar de weggooi-culltuur van onze maatschappij kijk kan ik niet. Daarom probeer in in mijn werk al jaren zoveel mogelijk materialen te recyclen. Toen deze opdracht op mijn pad kwam, werd ik dan ook heel blij van de duurzame gedachte er achter.

TU Eindhoven

Recycling: tassen gemaakt van spandoeken op het TU Eindhoven terreinAan de gevels van twee gebouwen van de TU Eindhoven hingen twee enorm grote spandoeken van 12 bij 25 meter. Deze werden daar van af gehaald toen de gebouwen gerenoveerd zouden worden. Het zomaar weggooien vond de TU Eindhoven erg jammer en men zocht een manier om dit materiaal te recyclen. Besloten werd om van de doeken tassen te laten maken en zodoende werden Bernadette van de Braak van B-made en ik gevraagd deze opdracht aan te nemen. Het was veel werk, maar erg leuk om te doen. Het paste helemaal in mijn passie voor recycling. Het werd een stevig shopper model, met metalen ringen waar een handvat van touw doorheen kwam. Uit de twee doeken werden in totaal 1048 shopper tassen gemaakt. De helft van deze tassen werden uitgedeeld aan de nieuwe bewoners en gebruikers van het gerenoveerde pand “Potentiaal” van de TU, de andere helft krijgt in het najaar een bestemming.

De gemaakte recycling tassen worden gefotografeerd op het TU Eindhoven terrein Recycling: tassen gemaakt van spandoeken / banners

En dit tassen project gaat een staartje krijgen. Het samenwerken met anderen is zo goed bevallen dat ik er meer mee wil gaan doen. Binnenkort meer nieuws hier over!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Naaien Recycle